Baas Dakbedekkingen

Ecostar leien - Baas dakbedekkingen B.V.

Ecostar lei

Het duurzame, lichtgewicht alternatief voor natuurlijke leisteen

De Ecostar lei is het volwaardige alternatief voor de authentieke leisteen. Met dezelfde natuurlijke uitstraling biedt de Ecostar lei vele voordelen op het gebied van duurzaamheid, applicatie en investeringskosten.

Dankzij de unieke samenstelling uit EPDM polymeren (80%) en gerecycled TPO biedt de Ecostar lei een jarenlange bescherming, ongeacht de weersomstandigheden. Het materiaal behoudt vorm, kleur en flexibiliteit. De Ecostar lei is eenvoudig te monteren en kan door het lage gewicht ook snel en probleemloos op een lichte dakconstructie worden aangebracht.

De Ecostar lei is de krijgen in negen verschillende kleuren en zes verschillende stijlen. Zo krijgt ieder dak en iedere gevel een unieke uitstraling.

Ecostar leien
Ecostar leien
Ecostar leien

De belangrijkste voordelen op een rij:

Milieuvriendelijk

Ecostar leien worden vervaardigd uit EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) polymeren en gerecycled TPO (Thermoplastische Polyolefine) en zijn volledig recyclebaar. Bomen en stenen blijven gespaard en voor transport is aanzienlijk minder energie nodig.

Lichtgewicht

Ecostar leien hebben een geplaatst gewicht van circa 13 kg/m². Ter vergelijking: voor de authentieke lei is dit circa 70 kg/m². Hierdoor volstaat een veel lichtere dakconstructie.

Snellere plaatsing

Gewicht, samenstelling en de applicatiemethode van de Ecostar lei geven een aanzienlijke reductie in de factor arbeid.

Geen vorstschade

Door het hoge gehalte EPDM polymeren neemt de lei geen vocht op. Vorstschade is hierdoor uitgesloten.

Flexibel

Door de hoge flexibiliteit heeft het product een zeer hoge bestendigheid tegen breuk, zowel tijdens plaatsing als daarna.

Besparing

Niet alleen het product, ook de snelle plaatsing en de lichtere dakconstructie maken Ecostar leien zeer betaalbaar voor dak- en geveltoepassingen.

Beloopbaar

Daken met Ecostar leien zijn tijdens installatie en onderhoud beloopbaar zonder kans op breuk.

UV- en ozonbestendig

Door de uitgebalanceerde samenstelling zijn Ecostar leien niet verouderingsgevoelig.© Baas Dakbedekkingen, alle rechten voorbehouden. Disclaimer

Baas dakbedekkingen B.V.
Steenhouwer 10
9502 ET Stadskanaal
Tel.: 0599 31 23 79
Fax.: 0599 31 35 64

Duurzame dakbedekking